Alături de noi Cătălin va merge din nou! Donaţii se pot face în următoarele conturi:

Cont in Lei: RO95BTRL05701201703563XX
Cont in Euro: RO44BTRL05704201703563XX

Titular cont: Buturugă Viorica (mama lui Cătălin)
Cont deschis la Banca Transilvania

joi, 11 noiembrie 2010

Stadiul sănătaţii lui Cătălin

Pentru a înţelege şi percepe mai bine situaţia şi cazul lui Cătălin ţin să adaug mai multe informaţii, astfel ca voi, cei interesaţi să fiţi la curent cu stadiul bolii şi de ceea ce el are nevoie pentru a putea urma acel tratament de recuperare ce îl va putea ajuta să facă primii paşi.
În speranţa că îi vom putea readuce zâmbetul pe buze ne-am hotărât să realizăm o campanie în ideea în care oricât de mic va fi ajutorul fiecărei persoane acesta va contribui la trasarea unei noi şanse. De aceea am considerat benefic şi prolific să aducem şi la cunoştinţa oamenilor din Cluj cazul lui Mariş Cătălin, Vatra-Dornei, oraşul său natal fiind unul foarte mic şi poate nu aveam aceleaşi oportunităţi de promovare şi de aducere la cunoştinţă unui flux mai mare de oameni.
După cum am mai menţionat, Cătălin a fost supus unei intervenţii chirurgicale imediat după accident, apoi a fost transferat la Spitalul de Recuperare din Iaşi. În acel loc nu a putut rămâne prea mult, familia neavând altă opţiune decât să îl aducă la Vatra Dornei la începutul lunii septembrie. În tot acest timp cât a stat acasă a făcut anumite progrese în măsura posibitaţilor si condiţiilor avute la dispoziţie.
La început  diagnosticul a fost de tetraplegie adică nu numai picioarele ci şi mâinile nu şi le putea simţi şi folosi; treptat, în urma şedinţelor de reflexoterapie sistemul locomotor a revenit asupra mâinilor dar nu şi cel senzitiv. În privinţa picioarelor nu a reuşit să facă nici un progres.
Cea mai potrivită soluţie pentru însănatoşirea lui Cătălin este o clinică de recuperare în care să fie îndeaproape supravegheat şi monitorizat. În acest moment el este paralizat de la piept în jos, dar cu ajutorul unor specialişti şi cu o îngrijire corespunzătoare va putea duce la bun sfârşit acest chin. Acum, singura problemă, o reprezintă partea finaciară. Nici un medic nu i-a putut da un raspuns în ceea ce priveşte durata recuperării, poate fi 6 luni, 1 an sau poate 2. Totul depinde de organismul lui şi de puterea lui. Din această cauză nu ne putem pronunţa asupra unei sume fixe de bani, dar e evident, cu cât recuperarea durează mai mult cu atât e nevoie de sume mai mari de bani. Familia a făcut nişte eforturi uriaşe din punct de vedere finaciar până acum, însă "conturile" încep să se golească şi să intervină o deznădejde pecuniară.
În momentul de faţă Cătălin se află în faţa unei şanse mari şi anume o deplasare în Italia, Sardinia mai exact într-o clinică din oraşul Cagliari specializată pe probleme ce vizează măduva spinării. Pentru această primă etapă din lupta şi maratonul lui are nevoie în jur de 30 de mii de euro.
Suntem cu toţii conştienţi că va fi destul de dificil, spunem asta din cauza momentului neprielnic din punct de vedere economic în care ne aflăm acum, însă nu vom renunţa sub nici o formă.
Nu poţi să stai neclintit când ştii că un om apropiat ţie care avea o viaţă extrem de activă şi plină de optimism a ajuns neputincios şi depinde de tine pentru a realiza un lucru pe care noi îl considerăm normal, dar asupra căruia ar trebui să punem mai multă valoare, şi nu mă refer la nimic altceva decat la bucuria şi şansa de a merge, de a face un PAS.
De aceea apelăm la sprijinul persoanelor care cred în această poveste şi ştiu că Mariş Cătălin merită!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu